Skip to main content

Frilanspoolen historia

 

Från frilansare till bemanningsföretag 

Det började med Berghs reklamskola och arbete som originalare på Nacka Offset under 70-talet. Producerade original med skalpell, pannå och gnuggisar. Sedan grafisk form på Konstfack och typografi på Carl-Fredrik Hultenheims Schoola Antiqua. 
 

Startade Evas original & layout på Norr Mälarstrand 38 i Stockholm 1979. Varvade egna uppdrag med uthyrning hos reklambyråer - ett perfekt upplägg. Lärde känna många duktiga människor i branschen genom åren. 2006 kom Nisse Eriksson in i företaget med teknisk och strategisk kompetens. Vi matchade lediga frilansare med kunder och utvecklingen tog fart mot ett bemanningsföretag. Vi hade en härlig ateljé på Allmänna Vägen i Göteborg, vid röda markisen på bilden, där anställda arbetade mellan uthyrningarna. Många kom förbi på en fika och nätverket växte snabbt.

2010 byttes namnet till Frilanspoolen och verksamheten renodlades till uthyrning av frilansare. Nu ser vi ett ökat behov av flexibla lösningar med konsulter som arbetar i projekt. Charlotte Arén, med ett stort nätverk och gedigen erfarenhet från reklambranschen, kom in som rekryterare hösten 2020. En ny, spännande resa har tagit sin början!  
Eva Erikssongrundare och VD